Home Contact Offertes FAQ Links
boven

Keuring elektriciteit

Een keuring van de elektrische installatie is nodig in verschillende gevallen:

  • Bij een nieuwe installatie of bij een belangrijke uitbreiding of wijziging van de installatiegelijktijdig2
  • Bij een tijdelijke installatie (werfkast)
  • Bij een verzwaring van de installatie, bijvoorbeeld naar drijfkracht toe
  • Bij verkoop van een woning waarvan de elektrische installatie dateert van vóór 1 oktober 1981 of waarvan het elektrisch keuringsattest niet meer voorhanden is (verloren gegaan, niet overgedragen bij de vorige verkoop, …) Ook wanneer het keuringsattest ouder is dan 25 jaar moet de keuring opnieuw worden uitgevoerd

gelijktijdig3In geval van een verkoop van een woning is het de verkoper die de keuring moet aanvragen en de kosten hiervoor moet dragen. Bij een positieve controle wordt dit vermeld in de akte. Bij een negatieve controle moeten de opmerkingen binnen de 18 maanden na verkoop in orde gebracht worden door de koper en moet een herkeuring aangevraagd worden.

Of het verslag nu positief of negatief is, de verkoop kan sowieso doorgaan. Bij een negatieve controle kan dit echter zijn invloed op de prijs hebben naargelang van het aantal opmerkingen of de ernst.

Voor de uitvoering van een elektrische keuring spelen wij kort op de bal. Het attest zelf wordt afgeleverd voorzien van een foto van het elektrisch bord en kan in pdf formaat worden doorgestuurd. In tegenstelling tot de traditionele keuringsorganismen leveren wij een esthetisch document af dat dan ook 25 jaar kan bewaard worden! Hieronder kunt u in pdf een voorbeeld zien van een elektrisch keuringsattest.

keuring_elektriciteit

De Grave Engineering kan voor u ook, indien gewenst, tegelijkertijd het EnergiePrestatieCertificaat opmaken voor de verkoop/verhuur van de woning. Het voordeel hiervan is dat u geen twee keer thuis moet zijn voor beide keuringen. Bovendien kunnen wij door de combinatie van beide keuringen een lagere prijs aanbieden. Vergeet in dat geval niet bij uw offertevraag aan te kruisen dat u interesse hebt in een combinatie van beide keuringen zodat wij u onze speciale prijs kunnen aanbieden.

De Grave Engineering heeft zijn krachten gebundeld met het erkend controle organisme KEURteam voor de elektrische keuringen en biedt hierdoor de mogelijkheid om alle verplichte keuringen via één formulier aan te vragen. U duidt op het aanvraagformulier aan welke keuringen dienen te gebeuren. De Grave Engineering zorgt daarna voor de nodige coördinatie.

pdf_symbol  voorbeeld keuringsverslag

onl_offbel_utel_1

str_08