Home Contact Offertes FAQ Links
boven

Haalbaarheidsstudie alternatieve energietechnieken

Voor alle nieuw op te richten gebouwen met een vloeroppervlakte groter dan 1000 m² moet er sinds 31 januari 2008 een verplichte haalbaarheidsstudie naar alternatieve energietechnieken worden uitgevoerd.
haalbaarheidsstudies

Afhankelijk van het type gebouw moet een onderzoek worden gedaan naar fotovoltaïsche zonnepanelen, thermische zonnepanelen, warmtepomp, stadsverwarming en/of  -koeling, biomassaketel en WKK. De te onderzoeken technieken kunt u terugvinden in onderstaande tabel:

Te onderzoeken
technologie:

Stads/blok- verwarming
of -koeling
indien beschikbaar

Warmte-
kracht-
koppeling

Warmtepomp
voor
verwarming

Bio-
massa-
ketel

Zonneboiler
of warmte-
pompboiler

Foto-
voltaïsche
zonne-
panelen

Gebouwbestemming (hoofdbestemming)

Bruikbare
vloeroppervlakte in m2
(steeds > 1000 m2)

 

 

 

 

 

 

Wonen

< 5000

x

x

 

 

x

x

≥ 5000

x

x

x

x

x

x

Kantoor

< 5000

x

x

 

 

 

x

≥ 5000

x

x

x

x

 

x

Onderwijs

< 5000

x

x

 

 

 

x

≥ 5000

x

x

x

x

 

x

Industrie

< 5000

x

x

 

 

 

x

≥ 5000

x

x

x

x

 

x

Gezondheidszorg

 

x

x

x

x

x

x

Sport

 

x

x

x

x

x

x

Handel

< 3000

x

x

 

 

 

x

≥ 3000

x

x

x

x

 

x

Bijeenkomstgebouw

< 3000

x

x

 

 

 

x

≥ 3000

x

x

x

x

 

x

Horeca

Met verblijf

x

x

x

x

x

x

Zonder verblijf
en < 3000

x

x

 

 

x

x

Zonder verblijf
en ≥ 3000

x

x

x

x

x

x

Van elke te onderzoeken techniek wordt een overzicht gegeven van de werking, voor- en nadelen en terugverdientijden die van toepassing zijn op de specifieke situatie.
De Grave Engineering heeft de nodige kennis in huis om dergelijke haalbaarheidsstudies uit te voeren. Enkele van onze referenties:

  • Vervoersmaatschappij De Lijn: onderzoek van de mogelijkheid tot plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, warmtepomp, warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming voor de nieuwe stelplaats in Grimbergen
  • Projectontwikkelaar Real Houses: onderzoek naar de mogelijkheid tot plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, thermische zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling en stadsverwarming voor het bouwen van 2 appartementsgebouwen in De Panne, project Strandpark
  • Projectontwikkelaar Belgianwoodcenter: onderzoek naar de mogelijkheid tot plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling, biomassaketel, warmtepomp en stadsverwarming voor het bouwen van winkelcentrum in Lochristi

Voor de opmaak van een correcte offerte vragen wij u om ons de plannen van uw specifiek dossier op te sturen, hetzij via e-mail, hetzij per post. Klik hier voor onze gegevens.

onl_offbel_utel_1

str_08